Når du henter lejebilen

Har du bestilt lejebil på nettet, vil du modtage en ordrebekræftelse pr. mail. Denne skal du printe, og tage med dig til biludlejningskontoret sammen med dit pas, kreditkort og kørerkort.

Læs vilkårene

Før du underskriver aftalen på biludlejningskontoret, skal du læse vilkårene nøje igennem. Er noget uklart, så spørg en af de ansatte.

Sørg for at du forstår hvad der dækkes af forsikringen, og hvad du skal betale ved et eventuelt biluheld.

Undersøg bilen

Undersøg bilen grundigt både udvendig og indvendig sammen med en repræsentant fra biludlejningsfirmaet før du kører. Gå rundt om hele bilen, og se efter skader, ridser i lakken, indvendige skader mv. Hvis du opdager en skade på lejebilen, skal dette noteres i tilstandsrapporten. Dette er for at undgå at du bliver holdt ansvarlig for skaden når du afleverer bilen – noget som kan blive meget dyrt.

Tjek også dækkene for tegn på skader eller stor slitage, og glem ikke at ekstraudstyr, som du ønsker at leje, også skal være i orden før du kører. Hvis der ikke er nogen repræsentant fra biludlejeren, som tjekker bilen sammen med dig, så tag billeder med din mobiltelefon af alle bilens sider samt indvendig. Opdager du skader så notér disse og få en af de ansatte til at underskrive papiret.

Undersøg vilkårene for brændstof

Gør dig bekendt med hvilken slags brændstof bilen bruger og om du er forpligtet til at fylde tanken før du afleverer bilen igen. Bilens kilometerstand skal noteres på kontrakten bade ved afhentning og aflevering.

Gør dig bekendt med instrumenterne

Gør dig fortrolig med instrumenterne  i lejebilen som f.eks. vinduesviskerne, blinklys mm. Tag gerne en lille runde på parkeringspladsen før du kører afsted.

Bliv fortrolig med de lokale færdselsregler

Skal du på bilferie i udlandet med lejebil, er det vigtigt at du sætter dig ind i de lokale færdselsregler før du sætter dig bag rattet.