1. Vær tidligt ude

Det betaler sig at være tidligt ude med bestilling af lejebilen, minimum 5 dage i forvejen. Så vil du normalt få en bedre pris, end hvis du bestiller bilen samme dag som du skal bruge den. Tidspunktet for bestilling af lejebilen er afgørende, da mange biludlejningsfirmaer arbejder med varierende lejebilspriser. Det vil sige at priserne varierer fra dag til dag. Dertil kommer at udvalget af lejebiler er større jo tidligere du er ude, og dermed får du mulighed for at vælge en af de mere overkommelige biler.

2. Forhåndsbestil lejebilen på nettet

Lejebilsfirmaerne giver ofte rabatter til kunder som bestiller bilen på nettet i god tid før afhentningsdatoen. Hertz biludleje giver f.eks. 5% rabat til alle medlemmer som bestiller online. Det kan også være klogt at sammenligne priser på lejebiler fra flere hjemmesider på nettet.

3. Bestil gratis medlemskort fra kendte biludlejningsfirmaer

Enkelte medlemskort giver dig gode rabatter ved billeje. Sixt giver de største rabatter i denne sammenhæng, og lejer du ofte bil hos dem (dvs. mere end 3 gange om året), kan du få op til 25% rabat som medlem. Avis, Hertz og Europcar har også fordelagtige rabatter for sine medlemmer.
I tillæg giver et medlemskort dig andre fordele og rettigheder – herunder hurtig behandling ved afhentning af lejebilen. I og med at biludlejningsfirmaet har alle oplysninger om dig liggende i deres system, slipper du for at udfylde formularer ved skranken. Du kan også få en bedre service, og biludlejningsfirmaet har typisk en egen skranke kun for sine medlemmer.

4. Sig “Ja tak” til at modtage nyhedsbreve fra biludlejere

Ved at acceptere nyhedsbrev e per mail fra forskellige biludlejningsfirmaer, vil du altid være opdateret på de bedste og nyeste tilbud.

5. Vær fleksibel med hensyn til afhentningssted, afhentningstidspunkt og biltype

Skal du f.eks. til Milano på ferie og har brug for en lejebil, kan det være klogt at tjekke prisen på lejebiler i Milano  centrum i stedet for i lufthavnen. Der kan være store prisforskelle her, og lufthavnspriserne er ofte højere. Dette skyldes et lufthavnstillæg, som bliver lagt oveni billejeprisen.

Sænker du kravene på biltype og model når du vælger lejebil, kan du også spare mange penge.

Desuden er det ofte billigere at hente lejebilen på en torsdag, selv om du ikke har behov for den før fredag. Fredagsleje kommer oftest ind under weekendtakster hos biludlejerne, som er dyrere.

6. Undgå at betale for ekstraudstyr og ekstragebyr til bilen

Hvis du ofte lejer bil, kan det betale sig at medbringe din egen GPS i stedet for at låne en af biludlejeren. GPS regnes som ektraudstyr til lejebilen og du bliver afkrævet en ekstra gebyr for dette. Et alternativ kan være at hente en GPS-funktion ned på din smartphone i stedet for at betale for biludlejerens.

Med hensyn til ekstra bilforsikringer, er et kreditkort og din personlige bilforsikring som regel nok. Du behøver  dermed ikke at tegne yderligere dyre forsikringer. Husk også at kontrollere at lejebilen har fri kilometer – hvis du kører lange afstande. Du kan blive pålagt ekstra gebyrer, hvis du overskrider kilometersatsen.

7. Aflever lejebilen samme sted som du hentede den

Hvis du afleverer bilen et andet sted – eller i en anden by – end der hvor du hentede den, kan du blive afkrævet ekstra gebyrer af biludlejeren (envejsleje). Gebyrerne for dette er som regel høje og ligger omkring 3000-5000 kroner.

8. Aflever bilen i tide

Du bliver pålagt strafgebyr hvis du afleverer bilen for sent. Det klogeste er at kontakte biludlejningsfirmaet og give besked om dette, så snart du bliver klar over at tidsfristen ikke kan overholdes. Så vil du som regel slippe  med lavere gebyrer end hvis du ikke havde informeret dem.

9. Unngå parkeringsbøder og fartbøder

Biludlejningsselskaberne belaster dig med relativt høje gebyrer oven i selve parkerings- eller fartbøden – så vær ekstra forsigtig med hensyn til dette i lejeperioden.

Mange lejebiler er ikke udstyret med Autopass-chips til betalingsveje. Her er det vigtigt at du kører ind og betaler manuelt ved hver betalingsstation undervejs.

10. Leje på ugebasis

Normalt er det mest rimeligt at leje en bil i en uge fremfor 5 dage (nogle gange også 4 dage). Tjek derfor også prisen på ugentlig leje hvis du er usikker på antallet af dage du ønsker at leje. Normalt vil dagsprisen falde jo længere tid lejer bilen.